söndag 2 mars 2014

Blötsnö och hagel

Prognosen lovade svaga vindar och lite nederbörd. Turligt nog med betoning på lite. 0.1 - 0.2 mm per timme blir bara lite disigt och blött i luften. Kunde kanske ses som ganska behagligt väder, om man nu inte hade litat på SMHI en gång för mycket. Jag höll tummarna och tänkte att någon gång borde ju faktiskt ha turen att gissa rätt.
Tanken var att under dagen reka några nya platser för både båt och landfiske. Lovade syrran kaffe och chans på gädda om hon följde med. Inga problem. Hon tycker om kaffe.

Efter lite rekning vid olika vatten tacklade vi upp spöna på den tilltänkta storgäddplatsen. Bottenmete med död nors. Effektivt och smidigt. Inget kladd med stugor och mögligt mäsk.
Lagom till att vi kom fram till platsen välkomnades vi av ett ihållande regn. Någon timme gick och vi kastade om de ännu orörda betena. Regnet övergick till hagel och ännu en kopp kaffe slank ner i ett försök att hålla värmen och tina de nu rejält stelfrusna fingrarna. De där få millimeterna nederbörd var historia för länge sedan och det milda vårvädret var utbytt mot bister kyla och ett nu ganska rejält snöfall.

Efter några timmar fick vi se oss besegrade och tvingades packa ihop innan det var helt kolmörkt. Gäddorna var inte hungriga på nors idag. Eller så var det helt enkelt så att det inte fanns några gäddor på platsen. Om några veckor skall jag kartlägga vattnet med båt och skapa ett sjökort över det. Sedan skall jag göra ett nytt försök. Den gången skall jag besegra både gäddor och snöoväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar