fredag 17 januari 2014

Gjutandet av egna gummibeten

Rotade lite på nätet efter bra silikon till mina betesformar. Sprang på en schysst nybörjarguide till hur man gjuter gummibeten. För er som inte gjort det innan kan detta vara en mycket bra hjälp på vägen.
Färdiga formar, plast, färg etc kan ni köpa hos www.andreelures.se.

Här gjuter man i färdiga formar. Det absolut roligaste är att gjuta i sina egna man har skapat. Jag skall vid senare tillfälle (när jag fått nytt silikon) göra en lite instruktion hur man går tillväga.

Här är Örjans guide till gummigjutning.3 kommentarer:

 1. Tjena.
  Vad använder du för silikon till att göra formarna ?
  Jag har köpt Alumilites tidigare och det har funkat bra men är så grymt dyrt. Speciellt i början när det går åt en del. Kostar ju runt 700 kronor litern. Tycker om något att det är lite väl mjukt också.
  Nu har jag lyckats få kontakt med en kille i england som också håller på och gjuter som rekommenderar ett silikon till mig som är något hårdare, shore 27-28. Jag har köpt en laddning av honom nu som han i sin tur köpt åt mig där han normalt köper det.
  Tydligen säljer och skickar de inte utomlands, men det verkade tillräckligt bra och lovande för att jag skulle våga att chansa.
  Hoppas man inte blivit lurad bara :S Priset är en bit under halva vad jag betalar här hemma. Då kommer ju frakten till men det gör det ju här med. Kul att läsa om andra som oxå försöker göra eget.

  SvaraRadera
 2. Tjena,

  Till de formar jag har nu har jag använt High Strenght 2. Ofantligt dyrt men jag har fått tag i lite billigare via Ebay. Dock hutlösa priser på det fortfarande. Borde i andra branscher finnas en massa bra silikon att använda, gäller bara att hitta vilket. Jag har lite annat på G från England nu också som jag skall testa istället för high strenght 2. Kommer återkomma med en rapport om hur det fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har i dagarna fått hem en laddning från england som jag blev jäkligt nöjd ska testa lägga ut på tradera så fåms se om det finns intresse nog för att köpa hem en lite större laddningm. priset jag fårr ligger en nit under halva halva priset hås alumilight och liss rtvsilicom

   Radera