fredag 3 januari 2014

Ganska nöjd med egna betena nu.

Efter en hel del testande och trixande har jag nu i alla fall ett gäng egentillverkade beten jag är nöjd med. 21cm och ca 105g. Vaggar fint och paddlar rejält med stjärten. Blir ett första ordentligt testfiske med dem redan imorgon.4 kommentarer:

 1. Ser fina ut. Vore kul att se gången på dom. Har lite problem att få mina paddlar att "paddla", för det mesta släpar de bara med och är menlösa. Ska testa med hårdgörare i plastisolen när jag får hem. Lite "vaggning" får jag däremot till om jag viktar betena med ca 12 gram. En fyragrammare sätter jag lågt vid nosen, nästa ungefär där du har dina gälar, så högt som möjligt, eller så nära där jag tror centrum blir tyngdmässigt på betet. och den sista fyragrammaren ganska precis i mitten så nära botten som möjligt. Mina har sett i stort sett likadana ut som dina här, fast med rygg och sidofenor. Hur har du viktat dessa ? Lite nyfiken på hur du får fart på paddlen med om du vill avslöja :)

  SvaraRadera
 2. Inga hemligheter. Jag hade i början lite problem med rörelsen på dem. Man fick hålla lite fart då gick det prima. För sakta och paddeln ville inte alltid starta. Testade olika mängd mjukgörare och härdare och kom fram till en som var riktigt bra. De var ganska mjuka då gick de att köra väldigt långsamt. Nu har jag dock fått tag på lite annat gummi som är mjukare och känns bra mycket bättre. I det behöver jag ingen härdare eller mjukgörare alls utan det är fint som det är från start.

  SvaraRadera
 3. Glömde säga att det gummit jag kör nu som jag är mest nöjd med är köpt via andreelures.com

  SvaraRadera
 4. Ja jag har hört mycket gott om Andreelures plastisol. Så det blir en beställning av det när det jag har nu är slut.
  Ser fram mot din guide sen när du gör det.

  SvaraRadera