tisdag 9 oktober 2012

Höstabborre en tidig gryning.

Har ett tag pratat med teamkamrat till lika dalmasen Simon om att pimpla lite abborre från båt. Han har kört det en del under sensommaren/hösten med bra resultat. Förväntningarna inför helgens tur var höga. Hur skulle vi kunna misslyckas? Det finns stor abborre här och jag har förmånen att fiska med två riktiga experter på området. Simon Wallner och Robin Janson skall få guida mig till ett nytt pb. Ifall, mot alla odds, fisket skulle vara segt så har vi även säkrat med några jiggspön och 45.000 jiggar i olika storlekar och färger. Succen är redan innan avfärd ett faktum.
När vi efter lite batterproblem på båten äntligen glider ut på sjön är det fortfarande någon minusgrad och det varma kaffet värmer både själ och kropp.

_DSC2444-ver2 När solen sakta stiger över träden och tränger bort dimman i en explosion av ljus kan man inte annat än förundras över den vackra naturen. _DSC2460-bw Även i denna sjö fanns en skarvö där de svarta fåglarna hängde i horder. _DSC2471 Ett gäng olika jiggspön för att verkligen garantera storabborre. _DSC2477 En extra boost på kroken för sega abborrar. Vi har nu enbart fått ett gäng mindre och tvivlet börjar så sakteliga komma. _DSC2481 Varmt, rykande kaffe medan nittiohästaren snabbt förflyttar oss mellan olika ställen på sjön. _DSC2493 Fiskarna på pimpel är små och få så Simon har snart bytt till jigg. _DSC2497
Är man en van pimplare håller man modet uppe hela dagen även under segt fiske som detta visade sig vara.
_DSC2498
Bland alla småabborrar vi lurar finns det även gäddor. Även dessa små. _DSC2505 En dag som denna blir det mycket spanande på både sjökort och ekolod för att hitta vart fisken är. _DSC2519 Oturligt nog var fisket riktigt segt men det var en underbar dag på sjön med fint väder och bra kamrater. På det kommer man riktigt långt. Nästa pass efter abborren får nog ändå bli på lite hemmavatten som vi kan bättre. Först står det dock gäddfiske på schemat. Det är höst och gäddorna är feta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar