lördag 5 januari 2013

Ibland är det bara en sån dag

Vissa dagar går fisket inte alls som man har tänkt sig. Idag var en av dessa dagar. Planerna var att ta en riktigt stor fisk. Vi hade rekat ett nytt vatten och pratat med fiskevårdsområdet för att höra vad som gällde för fisket. Det känndes ganska bra. Det var ändå första passet på året och det fanns alls förutsättningar att slå förra årets riktigt mediokra fiske. Efter en lite seg start på morgonen med försovningar och matfixande är vi ändå ute på isen innan solen stiger över trädtopparna.

Medeans Robin sätter första spöt kommer första hugget. Han hinner inte sätta linan i utlösaren innan en gädda klipper mörten. Fisken spottar per omgående och Robin hissar upp mörten för att kolla eventuellt stora bitmärken. Precis när han lyfter den ur vattnet kommer gäddan störtande genom hålet och efter mörten. Den missar precis mörten men får istället årets chock då den lyckas skicka upp sig själv på isen till högljutt skratt från trötta fiskare.

Nu känndes det som att det kunde antingen rasa på bra med hugg eller att det skulle bli ett riktigt antiklimax om det visade sig att detta var dagens enda fisk.

När klockan var halv tolv hade resterande beten fortfarande vart orörda och vi beslutade att byta vatten för att maximera chanserna till en bättre fisk. Vi satsade på ett säkert kort som alltid brukar fungera.

Något var dock inte på våran sida idag och vi fick inte (sånär som på ett bajhogg) ett enda hugg efter flytten. Men soligt väder, ett par minus, lite halvtrevliga kamrater och en ständigt osande grill gjorde ändå dagen mycket lyckad.

_DSC7424-1 _DSC7407-1 _DSC7458-1 _DSC7443-1 _DSC7432-1

3 kommentarer:

  1. Blir litte lätt fiskesugen när jag läser de här!

    SvaraRadera
  2. Robert: Finns alla möjligheter att hänga med på ett pass.

    SvaraRadera
  3. Vilken hjälte! Klart man dricker Dr Pepper!

    SvaraRadera