onsdag 23 januari 2013

Fiske eller porr?

Det gnälls ofta i tidningar och på nätet att det är för lite tjejer som fiskar. Jag kan hålla med om att det är synd att det är så mansdominerat. Tyvärr skall det ofta daltas med fiskande tjejer, de tas inte seriöst och man räknar inte med att de är lika duktiga och kunniga som sina mannliga kollegor. På forum och bilder på nätet kommenteras det ofta nedlåtande och sexistiskt.

Danmarks största sportfisketidning Fisk og Fri tar det hela ytterligare ett steg för långt. Fiske och porr är två saker som inte hör ihop. Att ha artiklar som "Fiskepigen på barselsorlov" lär ju inte direkt locka fler fiskesugna tjejer att testa.

Bilden i länken ovan på den poserande tjejen med två nilabborrar är ett exempel av många som publicerats i nämnda tidning.

Jag tänker inte själv lägga upp dessa bilder men alla med normal internetkunskap lär utan problem kunna hitta dem. Det hela har orsakat en hel del debatt på bloggen Genusfotografen.
Självklart är det upp till var och en vad man vill tycka och tänka om dem men personligen anser jag inte att det hör hemma i en seriös sportfisketidning.
Vill man ha den typen av bilder finns det många tidningar specialiserade på området.

3 kommentarer:

  1. Suck... Jag blir så förbannat trött på allt jävla hyckleri å dubbelmoral!! Om jag inte håller på att bli fullständigt senil så har fiskejournalen vid allra minst 1 tillfälle länkat till/publicerat/promotat exakt samma sak. En kalender med bilder på nakna människor i fiskeposer. Enda skillnaden var att det var bilder på män. Och den kalendern fick minsan ett varmt och hjärtligt mottagande, massa människor kom med positiv respons och gav en massa kredd till grabbarna som medverkat för att dom gjort en kul grej och bjudit lite på sig själva. Orden "nidbild" eller "porr" yttrades inte en enda gång! Men nu när det är fråga om bilder på kvinnor blir det ett helt annat ljud i skällan. Bilder på nakna fruntimmer är "skamligt", "pinsamt" och allmänt osmakligt. Bilder på nakna män är helt ok, men likadana bilder på kvinnor är fullständigt tabu. Med andra ord: Ni gör skillnad på folk och folk enbart pga kön. Och vet ni vad det är pojkar och flickor?? Det är själva definitionen på sexism!! Så lägg ner det jävla gnället, om inte för bildernas egen skull så åtminstone för jämlikheten som ni nu påstår att ni står för!

    SvaraRadera
  2. Säger inte att man inte skall få göra utvik. Det är helt upp till var och en. Jag tycker dock inte det att hör hemma i en fisketidning. Vill man ha den typen av bilder finns det speciella tidingar för detta.

    SvaraRadera
  3. Det findes heller ikke i fisketidningen, kun på deres side på nettet .
    Jeg har nu ikke noget i mod det :)

    SvaraRadera