torsdag 23 augusti 2012

Testkörda prylar i Norge.

Skaffade mig lite nya prylar inför årets tur till Kvitbrygga i Norge. En Shimano Torium 16 samt ett Shimano Nexave CX300XH. Touriumen fick sitta på ett spö klassat 20-30lb och på Nexave spöt sattes en haspelrulle modell större kaffekvarn.

Spöt användes först och främst till att snabbjigga sej. Krokade på ett bra gäng fiskar upp till 8.5kg samt en flundra på knappa 15 som bonus. Fiskade Sandeels från Savage gear. Den större på 150g. Klockrent på långt spö med stor haspel då man kan få långa snabba dragningar i vattnet vilket verkligen triggade fiskarna. Haspeln knakade dock lite oroväckande när flundran gjorde sin andra rusning mot botten så till nästa redan kommer den att uppgraderas.

Toriumrullen fick testas även den på en del sej samt torsk över tretton och fjorton kilo. Den helt klart mest gedigna rulle jag fiskat med. Mjuk och fin samtidigt som det fanns bra med kraft i den och en rejäl utväxling. Kommer försöka undvika att gå över 16 i storlek då den fortfarande blir smidig och man inte känner sig i armarna som efter ett bättre styrkepass efter en dags fiske.
Kan verkligen rekomendera både spöt och rullen till den som behöver lite nya prylar till norgefisket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar