måndag 14 juli 2014

Personer med ett hjärta stort för två.

Det finns en del personer som har ett hjärta som är lite extra stort. Min gode kamrat och nu mera även teammedlem i Teammosbricka, Johan Stångberg är en av dessa.
När hans bäste kamrat, Peter Grönstedt, gick bort för drygt ett år sedan bestämde sig Johan för att förverkliga det som de hade gemensamt planerat men som aldrig hade blitt av. Han ordnade en fisketävling i Vänern. En arttävling där tanken var att alla skulle kunna vara med. Från de laxtrollare med fullutrustad trollingbåt till de smågrabbar med enkla metspön.

För mig var det en självklarhet att ställa upp. Med mig i båten fick jag Fishecos Sebastian Wiman och min sambo Astrid Karlsson.
Vi hade en gameplan uppgjord sedan innan. Förhoppningen var att den skulle leda oss till seger. Vädret var perfekt för en dag på sjön. Strålande sol och en svag bris. Inte optimalt för fisket men bedrövligt skönt.
Våra planer grusades då den annars så enkla gösen satta sig på tvären. Vi rev lite i allt som var ett tag och lyckades plocka nog med poäng för en fjärde eller femteplats.

Ca 50 personer var med och tävlade fördelade i 17 olika team. Flera personer utan båt var med och dessa blev guidade av Peter Wiklund och Björn Gladh från Hammarö/Skoghall båtfiskeklubb vilket de skall ha en stor eloge för!
Alla startavgifter och pengar som skänktes samlade in knappt 9000 som kommer att gå till Hjärnfonden.
Tävlingen tillägnades Peter och kommer att bli ett återkommande event.

Kristofer Holmberg från NWT var på plats för att göra ett reportage om det. Resultatet ser du genom att klicka på bilden nedan. Stillbilderna i reportaget är tagna av mig.


Foto: Kristofer Holmberg/NWT


1 kommentar:

  1. Så himla fint gjort av kompisen och alla andra som var med :) Kunde inte hålla tårarna borta !

    SvaraRadera