måndag 23 september 2013

Bland Vänerns alla abborrar.

Prognosen för Vänern var ganska lovande. Svag vind, ganska fint höstväder och lite halvkyligt i luften. En, som alla andra, perfekt dag för fiske. Tidig uppgång, kaffebryggande och ner till båten för att möta Satan. Glömde en stol till båten, tafsar och lite annat men det var snabbt fixat. Våra förhoppningar var att vattnet nu skulle vara ganska avkylt och gäddorna i stöten. Skulle våran teori mot förmodan inte stämma hade vi med en försvarlig mängd abborrprylar. Tiden ut till fiskeplatsen försenades avsevärt av den tjocka dimman som låg på sjön. Fem knop och 10 meters sikt hela vägen ut. Trots en bra gps samt möjligheten att se större fartyg på mobilen höll vi på att irra in oss i en ryssja.

Gäddorna var allt annat än i stöten, dimman låg fortsatt tjock och vattnet var mycket varmare än planerat.
Svidade lite snabbt om till abborrprylar och brände en försvarlig mängd soppa på väg mot grunden längre ut. Abborrarna hög konstant och fisket vart roligt även om de inte var så stora.
En bit in på eftermiddagen började vinden tillta rejält. Vi betade av några ställen längre in i skärgården innan det var dags för hemfärd.

_DSC2467-1 _DSC2389-1-5 _DSC2380-1-5 _DSC2392-1-5 _DSC2395-1-52 _DSC2427-1 _DSC2453-1-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar