söndag 30 november 2014

Höstlakar

Idag var vertikalfisket riktigt svårt. Snö, hagel och ordentlig vind. En lufttemperatur på ca en grad gjorde fingrarna bedrövligt stela. Bommade två fiskar som kändes riktigt bra. Fick iallafall en liten pajas. _DSC4761-1

måndag 17 november 2014

Sjösatte ett av våra sedan en längre tid planerade gäddprojekt. Devisen ju längre bort ju bättre fiske är ju nästan alltid sann så nu hade vi ganska många mil att dra båten. Trött som ett as begav jag mig iväg för att plocka upp FlashTommy och båt i stan. Tanka, proviantera och sedan iväg.

Ett par timmar senare mötte vi upp vår kontakt på orten. Fiskekort var ordnade, vi blev guidade till rampen och fick lite hintar om vart det kunde fungera.
Eftersom detta i högsta grad var ett rekpass för kommande turer körde vi trolling för att täcka så mycket vatten som möjligt och få en bra uppfattning om hur sjön såg ut med djup, kanter, betesfisk etc.
Bäcksvart vatten och mörk skog runt gav verkligen en känsla av att man var i ödemarken. Fisket började segt och vi bytte lite beten, skickade i ett drivankare och sänkte farten i det kalla vattnet.
Timmarna går och vi får lite smågäddor. Det området vi nu snurrar i känns riktigt hett med ett par långa grundåsar och fina ansamlingar med betesfisk i kanterna. Vi väljer att snurra vidare här.

På en sekund bryts stillheten och tystnaden i en explosion av vatten när en stor gädda med full kraft attackerar en av paravanerna. Tommy skriker och svär. Precis innan han greppar spöt kommer nästa smäll på paravanen som flyger i luften. Tommy har nu spöt i handen sekunderna senare har gäddan vänt ner och klipper istället den mötande westinaren.
Fisken stångar en del och tjurar lite innan den enkelt glider in i håvgarnet.
Fin fisk på 115cm och strax under tio kilo. Inte målfisken men en god bit på vägen och ett bra rekpass i ett nytt vatten.

Timmarna flyter på och vi landar ytterligare ett par mindre fiskar och kör fast ytterligare några beten i de branta kanterna. Turligt nog lyckas vi även denna gången knycka loss alla och rädda dem.

Några småfadäser som en utslagen bit ur propellern, spolarvätska i ögonen och det vanliga med halva matsäcken och kaffet i båten är vi sen kväll åter hemma. Ganska nöjda och fast beslutna om att återkomma.

Är det någon som sitter på en extra propeller till en Mercury 50hk får ni gärna kontakta mig!


_DSC4584-1 _DSC4604

tisdag 11 november 2014

Lyckad fiskekryssning på Östersjön.

Haft en fantastiskt trevlig helg på fiskekryssningen med en massa kamrater och andra idioter. Alla lika trevliga och sjuka! Många man hade velat snacka längre med, fler föredrag man hade velat se men tyvärr var tiden lite knapp för att hinna allt. Ett väldigt lyckat arrangemang och kul att se de alltid lika bra Weeping Willows. Nu hoppas vi på lite kyla och trevligt väder så det blir fart även på fisket och inte bara på historierna.

_DSC4456-12