måndag 31 mars 2014

onsdag 26 mars 2014

Nu kommer Norsen!

Känns väldigt tidigt men nu är det fullt med Nors i Klarälven. Förra året var vi ute en månad senare och hade bra fiske, iår är de redan här. Inga fåglar ännu och inga andra ute och håvade.
Började runt tiotiden och fick en hel del men bara smått. Strax efter 11 var det rejält mycket mer, håvningarna och storleken var större. Saknade dock de där riktigt bitiga. Nu har man till fiske efter en hel del olika arter. Får bli ett pass senare i veckan för att försöka få de riktigt stora till gäddfisket.
Katterna hjälpte gladeligen till med packandet!




måndag 24 mars 2014

MosbaitJR levererar!

Kort kort gäddpass efter jobbet idag. Slutade 17. Som en skållad iller mot båten och sedan fullt blås ut på Vänern. Nu gick det även att peta ut ytterligare några knop ur motorn och på ett spegelblankt innanhav var det strax efter dags för lite spinnande. Testkörde mosbaitJR idag. De lite mindre betena på 19cm och ca 60 gram fungerade bra! Gäddorna nöp dem och gummit hade bra hållbarhet. 
Några färger är redan framtagna och ytterligare några på g. Så fort de är klara kommer produktionen ta ytterligare fart. 


tisdag 18 mars 2014

Ge Fan I Våra Vatten TV - Avsnitt 5

Nästa avsnitt av Ge Fan I Våra Vatten TV visar mängdfiske på abborre i Stockholmsskärgård. Detta fisket bedriver vi även här i Vänern med riktigt bra resultat. Bonusar i fprm av både gäddor och gösar är ett vanligt inslag.



Sportfiskemässan till helgen.

Till helgen är en av årets store händelser inom sportfiskesverige. Sportfiskemässan.
Själv åker jag mestadels för att tjöta med folk. Ekonomin tillåter inte några större utsvävningar såhär precis innan lön. Dock har jag hört rykten att Andree Lures kommer att sälja en del grejer till betestillverkning så där kommer det bli ett oundvikligt stopp.
Tyvärr kommer jag bara att ha möjlighet att vara där över lördagen denna gången. Skall försöka effektivisera dagen så jag hinner prata med så många som möjligt av de jag vill träffa.

Ses vi kanske där?

http://www.sportfiskemassan.se/

Gummi på beställning

I samband med att jag lottade ut biljetter till sportfiskemässan kunde man även vinna några av mina egengjorda jiggar för bästa namn på färgsättningarna. Mängder av förslag fick jag. Vissa bra vissa mindre bra. Jag kunde dock plocka ut tre som jag gillade.

Två personer kommer att få beten. Anders Bladh i Örebro vinner två för sina namn FröjdsFiesta och DrunkenRanc. Joakim Alvbäcken vinner en för sitt namn Artic Green.
Joakims bete kommer på posten under veckan och Bladh får leverans på sportfiskemässan.
Båda två jiggvinnarna får tillsammans med åtta andra också gratisbiljett till sportfiskemässan. Alla biljetterna har gått med posten och redan anlänt sina mottagare.

Tack för gott deltagande!

Vinnarna av biljetterna blev:

Tommy Blixt
Joakim Alvbäcken
Christer Jansson
Christoffer Jansson
Josef Holmer
Anders Bladh
Pontus Bentzer
Sebastian Wiman


Nedan några av gårdagens gjutningar av Mosbait och Mosbait JR. Några av dem får åka till nya ägare och ett par stannar i min egen låda.

_DSC3340

måndag 17 mars 2014

Jag hatar att fota tior.

Att fota en tia innebär ofta att det inte är man själv som har fångat den. Med båten på service får jag vänta ytterligare någon vecka innan det är min tur. Denna gånger fotar jag åt Mattias AbuHaren Epperlein. En skitfin fisk på 11.78kg och nytt pb åt Haren. Vill minnas att fisken var 116cm och riktigt fin i fenor och fjäll. Stort grattis Mattias till ett nötande som betalade sig!
_DSC2631-1-ram _DSC2644-1-ram _DSC2634-1-ram _DSC2650-1-ram _DSC2653-1-ram

måndag 10 mars 2014

Beställningsjobb på skruvar.

Tog ett par stycken men sedan satt tekniken igen. Förser teamets gummiälskare med skruv i olika längder. 


fredag 7 mars 2014

Spatenjiggen

En helt vanlig torsdag. En kall Spaten och gjutandet av lite beten. Tysk gammal EBM i högtalarna. And One som står för musiken idag. Fick tips om att den borde heta spatenjiggen. Skall ta fasta på det och vända på färgsättningen för att se om jag kan få den att se ut som en öl. 

söndag 2 mars 2014

Blötsnö och hagel

Prognosen lovade svaga vindar och lite nederbörd. Turligt nog med betoning på lite. 0.1 - 0.2 mm per timme blir bara lite disigt och blött i luften. Kunde kanske ses som ganska behagligt väder, om man nu inte hade litat på SMHI en gång för mycket. Jag höll tummarna och tänkte att någon gång borde ju faktiskt ha turen att gissa rätt.
Tanken var att under dagen reka några nya platser för både båt och landfiske. Lovade syrran kaffe och chans på gädda om hon följde med. Inga problem. Hon tycker om kaffe.

Efter lite rekning vid olika vatten tacklade vi upp spöna på den tilltänkta storgäddplatsen. Bottenmete med död nors. Effektivt och smidigt. Inget kladd med stugor och mögligt mäsk.
Lagom till att vi kom fram till platsen välkomnades vi av ett ihållande regn. Någon timme gick och vi kastade om de ännu orörda betena. Regnet övergick till hagel och ännu en kopp kaffe slank ner i ett försök att hålla värmen och tina de nu rejält stelfrusna fingrarna. De där få millimeterna nederbörd var historia för länge sedan och det milda vårvädret var utbytt mot bister kyla och ett nu ganska rejält snöfall.

Efter några timmar fick vi se oss besegrade och tvingades packa ihop innan det var helt kolmörkt. Gäddorna var inte hungriga på nors idag. Eller så var det helt enkelt så att det inte fanns några gäddor på platsen. Om några veckor skall jag kartlägga vattnet med båt och skapa ett sjökort över det. Sedan skall jag göra ett nytt försök. Den gången skall jag besegra både gäddor och snöoväder.