lördag 31 augusti 2013

Hemförd efter en fantastisk vecka.

Lite krångel med vinden och mycket regn. Ändå riktigt bra fiske till och från. Pb på iallafall en ny stor art. Bilder kommer förhoppningsvis redan imorgon. 

tisdag 27 augusti 2013

Jävla vind och bedrövligt regn.

Inneblåsta igår. Idag kom vi ut i närområdet och kunde få en hel del riktigt stora plattfiskar. Pga vräkande regn har jag inga bilder på dem utan bjuder istället på en från ett par dagar tidigare. 

fredag 23 augusti 2013

torsdag 22 augusti 2013

Göskväll

Då jag nyligen bommade ett par riktiga as till gösar ville jag hinna med ett nytt försök innan det är dags att åka mot norr. Gårdagskvällen tillbringades i en båt med min gode kamrat yrkesfiskaren. Gösarna uteblev och enbart en liten gädda valde att hugga. Trots allt en mycket trevlig kväll. 

onsdag 21 augusti 2013

Letar efter torskställen.

Ju längre ut på havet ju större är fisken. Iallafall brukar vi inbilla oss detta och bränna avsevärda mängder soppa i jakt på de stora fiskarna. I år lär inte bli något undantag. Om vädret tillåter kommer vi röra oss längre och längre ut mot Röstbergen.
Dags att lusläsa sjökorten i hopp om att finna nya heta platser.
Vi har vart på Kvitbrygga några år nu men området är fortfarande väldigt outforskat. Har du vart på plats och har heta tips så kontakta mig gärna. Om inte kan jag lämna lite bra ställen till din egen resa dit.


Testet av Dragonfly från Raymarine.

Under en tid har jag testfiskat ett riktigt vasst ekolod från Raymarine. Hela testet hittar ni på sidorna 48-53 i senaste numret av Magazinefisheco. Ni ni har fördjupat er i detta finns det en uppsjö av andra nyttiga tester och bra artiklar.


tisdag 20 augusti 2013

Rustar för Norge!

Äntligen! Efter ett års väntan är det snart dags igen. Havsfiske på Kvitbrygga. Stora fiskar, storslagen natur och fantastiska vänner. Nu återstår bara ett par dagar med hektiskt packande och funderande på vad jag missat. 

Regn och kallt.

Verkligen inte optimalt väder för abborre men med hinken full av fina löjor gick det ej att motstå en tur. Fick dock bara några mindre innan regnet blev för ihållande. 

fredag 2 augusti 2013