måndag 25 februari 2013

Köldstela lakar på älven

För ett tag sedan var fiskeförbudet efter lake över. Fram till den 15/2 var det förbud för att de skulle få leka i lugn och ro. Ett bra beslut från fiskevårdsområdet.

Idag var det dags att testa ifall det fanns någon hemma. Kvällen skulle vara fin och inte speciellt kall.
Vad fel vi hade! Dimma och en rejäl köldknäpp gjorde att turen inte blev så lång. Lakarna var lika sega som vi var. Ingan behagade hugga under den tiden vi testade. Pratade även med Fjöjdh på isen som även han gick bom denna kväll.

_DSC0197-1 _DSC0184-1

Ny bloggsida från Normark.

För den som vill följa de duktiga guiderna på Rapala Proguide så lanserar man nu en egen hemsida för detta. Man satsar nu på en bredare publik genom att synas i flera olika sociala medier.

Deras nya hemsida hittar du här.


Här kommer hela pressreleasen för den som är intresserad:





Rapala Proguide lanserar egen blogghemsida

Rapala Proguide består av åtta av de främsta sportfiskarna i Sverige. Från och med den 22 februari 2013 kan man följa dem på en helt ny blogghemsida.

Rapala Proguide har vuxit rejält 2013 och består nu av åtta av de främsta sportfiskarna i Sverige. Alla med unika expertkunskaper om olika fiskemetoder, arter och utrustningar.

Den nya hemsidan kommer att fungera som en bloggportal där man kan följa Rapala Proguides på deras fisketurer och läsa om deras bästa tips om hur man kan lyckas med sitt eget fiske.

-     Genom att lansera en hemsida för Rapala Proguides hoppas vi kunna nå fler sportfiskeintresserade och hjälpa dem att komma framåt i sitt eget fiske, berättar Jesper Norell, Divisionschef för sportfiske på Normark. Vi vill göra det lätt för alla att ta del av hur proffsen fiskar, vilken utrustning de använder och hur de tänker när de planerar sina fisketurer, fortsätter Norell.

Hemsidan kommer att fungera som en samlingsplats för allt som rör Rapala Proguides. Men alla fiskerapporter, tips och nyheter som publiceras på bloggen kommer också att finnas tillgänglig på både Facebook och Twitter.

-     Genom att synas i flera olika sociala medier hoppas vi att nå en bredare målgrupp och att fler får upp ögonen för sportfiske och Rapala Proguides. En del föredrar att följa bloggar på nätet medan andra tycker bättre om använda Facebook eller Twitter, förklarar Jesper Norell. Eftersom alla inlägg kommer att synas samtidigt i de olika kanalerna hoppas vi att kunna erbjuda alternativ som tilltalar alla, avslutar han.
Adressen till den nya hemsidan är www.rapalaproguide.se

onsdag 20 februari 2013

Sportfiskemässan 2013

Den 5-7 är det dags för årets sportfiskemässa. Som alltid kommer flera av oss från teamet att göra ett besök. Om det blir en eller flera dagar är inte beslutat ännu. Det vore trevligt med flera men samtidigt är det en helg på våren då gäddfisket brukar vara fint. Det skall bli riktigt kul att kika på nya beten, böja på sköna spön och framför allt snacka en massa skit med alla andra sportfiskare. 

Har lite smått börjat kika på vad som måste hinnas med denna mässa och det är bla:

- Kika på båtarna från Alumacraft. Ser riktigt trevliga ut. Har ju en ny Tracker men det är alltid kul att kolla.

- Känna på lite nya spön och rullar från Normark. Sugen på att testa lite nytt inför havsfisket.

- Kolla om Scandinavianphoto har några roliga nyheter till fotoväskan.


Jag återkommer med mer om mässan när det börjar bli dags att planera ytterligare.


lördag 16 februari 2013

Se på den fisken Lars!

Förutom Sebastians svenska rekord på ismetad öring har de senaste passen gått långt under alla önskemål.
Få fiskar och små  fiskar är inget man dagligen drömmer om.
Vissa pass lossnar det i alla fall lite även om den där toppfisken ännu saknas denna vinter.
Idag hade vi trevligt fiske med flera grillsittningar och en hel del fläsk!


_DSC9485-1
Robin försöker få ett bra klipp i mothugget.
_DSC9490-1-ver2
Bredbent drillteknik för de större fiskarna. _DSC9494-1-ver2
 Bätterbeten
 _DSC9512-1
Återutsättning _DSC9500-1 Fredrik med en gädda från dödens sjö.

Tre gäddor upp så nu åker grillen fram.



fredag 8 februari 2013

Årets första försök på abborre.

Ännu några bilder som fått vänta på publicering. Jag skyller på jobb på annan ort och en allmänt trött redaktör.
I lördags tillbringade vi iallafall några timmar på isen i jakt på abborre. Fisket var segt. Vi flyttade runt stora delar av sjön. Testade alla ställen som brukar vara bra men idag sov fisken.
Vi lyckades enbart lura ett par småabborrar denna dag. Trevligt sällskap med grill och kaffe. Hoppas på ett nytt försök snart.


_DSC8657-1
Det gäller att ha en avslappnad stil för att inte skrämma fiskarna. _DSC8701-1 Många varv på sjön till följd av sega fiskar. _DSC8661-1 "Jag lovar! Den jag tappade var så här stor." _DSC8655-1 Gryningsjakt på de randiga fiskarna.

torsdag 7 februari 2013

ABU-Haren och hans regnbågar.

Hur svårt kan det va!? Har ses ABU-Haren Mattias med en av helgens ismetade regnbågar.

_DSC8715-1

Predatormässa i Karlstad!

Till hösten är det sportfiskemässa i Karlstad. Närmare bestämt predatormässan Sun City Predator Show. Den 14-15 September 2013 är det dags. Det bästa av allt är att man bara bor ett par hundra meter från mässlokalen. Kanske ett bra läge att kombinera mässan med lite gäddfiske med långväga vänner?

Mer info kommer!

Läs mer om det på deras facebooksida: http://www.facebook.com/#!/sportfiskemassa
Eller på hemsidan: http://suncitypredatorshow.se/

lördag 2 februari 2013

Årets fetaste magazin!

Om ni mot förmodan skulle ha missat det så har årets första Magazinefisheco precis publicerats.
Läs om förmodat svenskt ismeterekord på öring och det stora fläsktestet.
Mycket bra läsning rakt igenom!

Foto: Sebastian Wiman

fredag 1 februari 2013

Svenskt ismeterekord på öring!

Det som började med lite vaga indikationer och rykten om stora fiskar slutade med en succe ingen av oss vågat drömma om.

Allt började med att vi en längre tid hade planerat en teamträff med några dagars fiske, god mat, och kanske ett par öl på kvällen. Kylan gjorde resan tveksam men när vädergudarna lovade oss några dagar av varmare väder var det bara att packa bilarna och åka.
Den senste tidens ganska sega fiske med tjocka isar och smala fiskar gjorde att förväntningarna var ganska lågt ställda. I tanken fanns det ändå där. Tänk om. Tänk om detta ändå skulle ge den fisken vi var ute efter, fisken vi drömmer om på nätterna. Ställena vi skulle besöka hade helt klart potential att leverera bra fiskar, av flera olika arter dessutom.

Första dagen började inte helt oväntat segt. Vi fiskade djupt, grunt, runt vassar, i pelagialen och på alla ställen där vi trodde att fisken kunde uppehålla sig. Fokus hamnade snart på grillen och de otaliga mängder korvar och köttbitar som fanns att tillgå.

Kvällen spenderades i en badtunna med nära nog kokande vatten. Detta varvade vi med bad i isvak. Fantastiskt kallt men också fantastiskt skönt. Efter bad och käk var det dags att planera för morgondagen.
Innan vi somnade rekade vi kartor och pratade med folk och beslutet togs att förlägga söndagens fiske till ett nytt ställe.
Efter en alldeles för lång tid i bil och rekande av tveksamma isar var vi redo.
Fisket började i en rasande fart och innan lunch hade alla redan fått ett flertal fiskar. Alla utom Sebastian. Sebastian gnäller inte. Han flyttar spön, lodar djup och rekar området. Dagen började gå mot sitt slut och vi hade fångat bort mot tjugo gäddor. Sebastian var fortfarande fisklös. Dessutom saknades den riktiga toppfisken.

Strax innan vi skall riva fäller det på ett spö. Det är Sebastians. Fisken börjar lite lojt men sedan börjar den stånga ordentligt. Rusningarna blir både långa och extremt snabba. Mattor, våg, måttband och kameror är redo långt innan fisken är det. Plötsligt ligger den där på mattan. Stor och respektingivande. Ett unisont jubel utbryter och alla sega pass är glömda på en millisekund.
Detta är en fisk utöver det vanliga. Detta är ett sånt as så det är svårt att sätta ord på. Sebastian är som ett barn på julafton. Alla kramas och helgen kunde omöjligt ha slutat på ett bättre vis.

Bilderna nedan talar sitt tydliga språk. Detta är kanske sveriges största brunöring tagen på ismete.
Fisken väger 9.62 kilo och är 105cm.

Sebastians egen berättelse och ytterligare bilder finns till beskådning i FishEcoMagazine.

_DSC8419-1 _DSC8450-1 _DSC8455-1 _DSC8516-1 _DSC8530origin _DSC8551-1