lördag 27 oktober 2012

Hejdundrande abborrfiske på vänern.

Har vart ute på vänern och fiskat abborre med teammosbrickas egen dalmas, Simon Wallner. Efter rapporter om bra fiske på vänern samtidigt som våra egna försök i andra sjöar hade gått till haren var det riktigt kul att komma ut på Simons hemmavatten där han kan sina grynnor.

Fisket började segt med endast fiskar av mindre storlek upp i båten. Vi rotade runt en del bland öar och simmande älgtjurar tills vi hittade ett stort grundflak med enorma mängder fisk på.

Jiggfisket lossnade rejält och både jag, Simon och Robin vevade abborrar för allt vad jiggarna höll. Dock höll de inte så bra efter ett tag då svansarna rök.

Merparten av fiskarna låg mellan 4-8 hekto. Tyvärr saknades den riktiga toppen. Ändå var det ett fantastiskt roligt fiske.

Dagens bästa jigg var en BudTail Shad 3,5

Igår kom ett paket med påfyllning av jiggförådet. Självklart ett antal Budtails i olika färger samt vanliga relax kopyto som alltid fungerar bra.

P1060006 P1060171

torsdag 25 oktober 2012

Tokrea på Vildmarksliv. 50%

Vildmarksliv på gräsdalen kör nu tokrea på hela sitt sortiment! 50% på allt!
Riktigt bra läge att fynda vettiga prylar.

Var ut en sväng igår för att kika lite. Kom därifrån med ett spö, en ny våg, lite beten och annat smått och gott. Väldigt mycket bra grejer kvar fortfarande men passa på för det var ganska mycket folk där.
Blir nog en sväng även idag. Johan har ett stort och bra sortiment av gäddbeten som passar bra till höstfisket. Tror jag behöver ett par nya...




Fotograf: Sebastian Wiman

onsdag 24 oktober 2012

Stora ilandsproblem inför helgen.

Jag skulle aldrig vilja åka ut och fiska utan min kamera. Den är nästan lika viktig som spöt. Nu är den dock på lagning och jag har inget annat val än att ta med mig min kompaktkamera. Bävar lite för att jag skulle få en stor och fet gädda precis dessa dagarna. Helt klart ett av de värre I-landsproblemen jag vart med om.
Fick dock ett väldigt trevliga samtal från Nikon idag. De skickar mig omgående en lånekamera jag kan ha tills den andra är klar. Mycket skönt men vad händer om den stora fisken kommer redan i helgen och jag inte har fått reserven? Tur att jag har fotokunniga vänner jag kan ringa.

När man inte har en fungerande kamera blir det istället att man går igenom gamla bilder.
Bilden nedan är på Tommy, Dan och Sebastian under ett av våra flerbåtarspass tidigare under året.
Strax efter att bilden tog en gädda på 13+ från en av båtarna.  Det är de fiskarna man längtar efter nu när vattnet blir kallare.

_DSC0877

Sveriges bästa sportfiskeblogg?

Om det ändå hade vart så väl. Då hade man jublat lite extra nu.

Det är dock är det en tävling ordnad av +FishEco.
Första priset är en överlevnadsdräkt, närmare bestämt en Ursuit.  Då den begynnande smörgåsmagen har haft sönder flertalet dragkedjor i den nuvarande flytoverallen hade det vart extra trevligt att vinna denna. Självklart kommer jag ställa upp i tävlingen. Gör det du också!

För att komma till tävlingen, läsa regler och annat nyttigt klickar du bara på länken eller bilden nedan.


Strende guidar 10+

Får ett meddelande från teamkamrat Johan Strende om riktigt bra fiske på vänern nu.
Han är iväg några dagar och fiskar med sportfiskeakademin. Förutom fina laxar och öring på 7+ fångades det från hans båt idag även en gädda på 10+.
Fisken högg en Tomic i ytan.

Läs mer om fisket på Johans egen blogg.

tisdag 23 oktober 2012

GoPro HERO3.

Som alltid kommer det nya uppdaterade versioner av allt. Ibland är det inte värt att uppdatera bara för uppdaterandets skull. Denna gången känns det dock verkligen värt det.
Nya GoPro HERO3 är ett riktigt lyft mot föregångaren (även om den är asbra!).
Stora fördelen med 3an är den inbyggda WiFikopplingen. Detta kommer göra smidigheten enormt mycket bättre och man slipper mycket av den skräpfilm man annars tar. Den versionen som heter black edition har även ruskigt hög upplösning.

Dock gör båtköpet att införskaffningen av denna får vänta lite. Kanske finns det någon sponsor som skulle tycke det vore trevligt att få lite bra reklam med hjälp av kameran och en fet trackerbåt!? :)
Jag kommer att montera fästen för tvåan på lite olika ställen på båten för att få bra dokumentation av fisket.

På bilden nedan länkas en liten reklamfilm för ännu en grym produkt man måste skaffa.



tisdag 16 oktober 2012

Film: Gäddfestivalstart.

Filmklippet är från gäddfestivalen i Kil 2012. Filmat med en GoPro HD Hero2 monterad på taket på båten. Klicka HÄR eller på bilden för att se det. Starten går efter ca 1.40min.

_DSC1800

lördag 13 oktober 2012

Snart kommer min Tracker!

Äntligen beslutat vilken båt jag skall byta till. De gamla skorvarna får stå tillbaka för en lite nyare.
Efter mycket letande och kikande på en massa olika båtar föll beslutet på en Tracker Superguide V16.
Om alla leveranser går som de skall bör det bara vara en vecka kvar innan den är i Sverige.
Beställd via Robert på Mojoboats.

Klicka på bilden på ett filmklipp på den.

fredag 12 oktober 2012

Nu säljer jag skiten!

Gjorde ett trollingpass med den gode Strende idag. Nordvindar och högtryck hela veckan bådade inte gott men vi valde ändå att göra ett pass. Utan betena i vattnet kommer inga tior.
Testade lite nya ställen som borde vara heta denna tiden på året.
På spöna satt beten som alltid fungerar. Gamla Westinare, Grandmas och CiscoKid.
Nötte på lite kanter ett antal timmar innan första hugget kom. En mindre gädda på knappa fyra kilo.
Tyvärr var detta dagens enda fisk och vi valde att bryta ganska tidigt för att kunna hinna med andra saker under helgen. Johan yppade den klassiska kommentaren: Nu säljer jag skiten. Bara bita ihop några dagar till tills det blir rikig fart på höstgäddorna.
När vi skall traila upp båten upptäcker vi dagens roligaste händelse. Johans hade på flaket till bilen en skräppåse fylld med gamla jalapenos, pommes, mos och annat gött. Denna hade fåglarna hittat och fått helgen räddad. Allt var nu utkletat över hela flaket. Skrattet värmde ganska gott i en frusen fiskesjäl.

_DSC2757 Snyggmössa på i kylan. _DSC2762 Dagens enda fisk. _DSC2777-HDR-BW På hemresa över vänern passerar vi vindkraftverken på Gässlingegrund.

Äter man så hugger det!

Smörgåstårtan lockade en fisk på ca 3-4. Kaffe på det så lär det smälla igen.

Kallt men vackert idag.

Kör ett kortpass efter gädda. Inga optimala förutsättningar direkt med nordan och högtryck.

tisdag 9 oktober 2012

Höstabborre en tidig gryning.

Har ett tag pratat med teamkamrat till lika dalmasen Simon om att pimpla lite abborre från båt. Han har kört det en del under sensommaren/hösten med bra resultat. Förväntningarna inför helgens tur var höga. Hur skulle vi kunna misslyckas? Det finns stor abborre här och jag har förmånen att fiska med två riktiga experter på området. Simon Wallner och Robin Janson skall få guida mig till ett nytt pb. Ifall, mot alla odds, fisket skulle vara segt så har vi även säkrat med några jiggspön och 45.000 jiggar i olika storlekar och färger. Succen är redan innan avfärd ett faktum.
När vi efter lite batterproblem på båten äntligen glider ut på sjön är det fortfarande någon minusgrad och det varma kaffet värmer både själ och kropp.

_DSC2444-ver2 När solen sakta stiger över träden och tränger bort dimman i en explosion av ljus kan man inte annat än förundras över den vackra naturen. _DSC2460-bw Även i denna sjö fanns en skarvö där de svarta fåglarna hängde i horder. _DSC2471 Ett gäng olika jiggspön för att verkligen garantera storabborre. _DSC2477 En extra boost på kroken för sega abborrar. Vi har nu enbart fått ett gäng mindre och tvivlet börjar så sakteliga komma. _DSC2481 Varmt, rykande kaffe medan nittiohästaren snabbt förflyttar oss mellan olika ställen på sjön. _DSC2493 Fiskarna på pimpel är små och få så Simon har snart bytt till jigg. _DSC2497
Är man en van pimplare håller man modet uppe hela dagen även under segt fiske som detta visade sig vara.
_DSC2498
Bland alla småabborrar vi lurar finns det även gäddor. Även dessa små. _DSC2505 En dag som denna blir det mycket spanande på både sjökort och ekolod för att hitta vart fisken är. _DSC2519 Oturligt nog var fisket riktigt segt men det var en underbar dag på sjön med fint väder och bra kamrater. På det kommer man riktigt långt. Nästa pass efter abborren får nog ändå bli på lite hemmavatten som vi kan bättre. Först står det dock gäddfiske på schemat. Det är höst och gäddorna är feta.

Gäddbild i tidningen.

För ett tag sedan var jag kontaktad om en bild till en intervju. Eftersom det var min gode kamrat och teamkollega Johan Strende på Vildmarksliv de skulle intervjua så var det självklart de fick använda en gäddbild. Dock glömmer jag ofta sånna grejer och blir påmind när någon ser det i tidningen sedan.
Denna gången var det min flickvän som uppmärksammade det i KH Aktuellt.

För er som inte har den på papper finns den att läsa på: http://issuu.com/svenskmediakonsult/docs/kh8-12

Intervjun med Johan är på sidan 15.
Bilden nedan är den som fick vara med denna gången.

onsdag 3 oktober 2012

Gäddfestivalen - Summering och dag2.

Efter första dagen låg vi på en beklaglig 42a plats av 138? startande. Vi är bättre än så.
Ny planer inför dag två. Vi förbättrade oss lite och slutade på en 20e plats. Grämer mig lite att vi tappade en bra fisk tidigt dag två. Den hade garanterat oss en topp 10. Vi slog iallafall Team RosaMagmun vilket var ett av våra mål samt att vi blev bästa team från Karlstad vilket också är trevligt.

I övrigt tänker jag inte skriva så mycket mer om det utan låta bildtexterna tala.


_DSC1762 Dag två bjöd på mat i mängder. _DSC1766 Strax efter kaptensmötet snart redo för start.
_DSC1773
Höga förväntningar innan start. _DSC1780 Kan detta ha vart årets hemligabete? _DSC1784 Dilen som detta år slog oss med en placering. _DSC1800 Fullt blås på alla storfräsarbåtar. Fler och fler för varje år. Dock bara riktiga storfräsare som kör dubbelmontage. _DSC1829 73-orna som placerade sig riktigt bra. _DSC1835 Långt fram gungar det lite. _DSC1855 Strax bakom gungar det mer. _DSC1864 6a till Nilsby. En liten seger i det hela. GOPR0352 Det är inte alltid lika tomt på båtar runt oss som just nu. _DSC1880 För er som trodde att vi bara brännde soppa och inte fick fisk så hade ni fel. _DSC1891 Inmätning i bonkklassen. Tyvärr har inte folk karaktär nog att stå för sina värderinga om CR när det är dags för tävling. Personerna på bilden har dock inget med det att göra då de fiskar CR. _DSC1916 Pike2000 segrade inte i år men slutade ändå femma. Bra fiskat grabbar. _DSC1930 73-orna med Stefan Carlsson i täten på plats 3. _DSC1948
Eka från Karlskoga blev årets segrare. Stort grattis! _DSC1956 Lersten fick finpris i Luckylooserlådan då ingen fisk bärgades.

Nya +MagazineFishEco


I dagarna kom Fishecos nya E-Magazine ut. Som alltid är det oerhört proffsigt och snyggt. Sebastian och alla skribenterna gör ett enormt jobb!
För lite skön läsning och goa bilder i höstmörkter så följ länken nedan.
(Jag bjuder även denna gången på lite fototips).

+MagazineFishEco

Foto: Sebastian Wiman