lördag 31 mars 2012

Satans jävla blåst!

I en plåteka som knappt flyter fiskar vi gädda på en blåsig sjö. Kalla fingrar, bakis och utan gäddor skall det faktiskt bli lite skönt med en pizza i soffan. Tur att Tommy är kung på att ro så vi kommer kanske in till land idag. Han är också jäkligt styv på bottennapp.

söndag 25 mars 2012

Årets vertikalade lakar. Nu i bild.

Här kommer även två bilder på årets första Lakar på riktat vertikalfiske. Den mindre fisken var riktigt skabbig och långsmal. Den större av dem bjöd dock på lite spänning på lätta grejer.

_DSC3615
3600g. Foto: Hanne Wessmark


_DSC3624
2500g. Foto: Hanne Wessmark


Monsterdildon från Sturefors.

Årets besök på sportfiskemässan var som alltid extremt trevligt. Mycket gamla bekanta, en hel del nya bekanta. Helt klart en höjdpunkt under våren. Kikade på en hel del fina grejer. Nästa på shoppinglistan är helt klart ett Shimano Yasei Dropshot. Ett av de skönare spöna jag kännt på.
Prylarna på bilden nedan var saker som fick följa med till Karlstad denna gången.

_DSC3631
Jeff Boggs gröna gummibete skall bli fantastiskt kul att testa på vårfisket. Största Fin-S för gösfiske och även som upphängare på havsfisket. Magnum bulle är man alltid i behov av, skön lakaktig färg som jag tror faller vänergäddorna i smaken. Sandeel och Cutbait Herring från Savagear till flundra, torsk och sej i Norge. En groda som är någon typ av ytbete, kan bli kul att testa. Och självklart: Monsterdildon från sturefors. Dvs en riktigt fet curlytail till gäddorna.

Ny båt nya lakar.

Årets första vertikalade lakar landade. En liten på 2.5 och en bättre på 3.6. Helt ok start. Kul att nya AMS Best Vertical får jobba lite.

Idag blir det lakvertikal på nygamla ställen.

lördag 17 mars 2012

2* bommad storlake.

Tappat två stora lakar strax under båten. Bittert men nu vet vi att de finns här. Kommer bli nya försök snarast. Får ett par gäddor som även de gillar våra norsar.

Årets första vertikal efter lake.

Testar lite nya vatten för att återupprepa förra årets succé med många reggor.

söndag 11 mars 2012

Guiden dominerar i båten.

Johan tar fjärde på zalt. Denna över metern.

Johan tar första på spinn!

6+ 99cm på gammal sjunkzalt.

Test av GoPro Hero 2.

Fått nya kameran nu och testkörde den lite igår. Riktigt trevligt. Filmerna blir sjukt snygga och även bilderna blir helt ok. Skall bli kul att testa denna hårt under fisket.
Klippet är från senaste passet på isen. Vinden tar pulkan och försöken att bromsa den går inte helt planenligt.

Filmtest av GoPro Hero2



GOPR0065

lördag 10 mars 2012

Isen smälter och fläsket steks.

6-5 till Fredrik i gäddkampen. Grillmäster satan har redan försökt bränna lägret. Hoppet om storgäddan lever fortfarande.

Nio fiskar före tio!

Svårt att hinna blogga idag. Tyvärr tappade vi en riktigt stor.

lördag 3 mars 2012